Marlies

'Het leven
is de enige
en echte
ontmoeting
met jezelf.’

 

Marlies

Marlies van der Velde

Marlies

Mensen en relaties  blijven mij fascineren.
Wat maakt dat wij elkaar vaak zo
lastig begrijpen of totaal anders begrijpen?
Hoe kunnen we vrijheid realiseren?
Hoe kunnen we liefde manifesteren?

Ik zocht  lang naar antwoorden op deze vragen. Studierichtingen als pedagogiek, psychologie en filosofie gaven mij kennis en inzicht. Ik dronk dit met volle teugen in, maar was ook teleurgesteld. De grootste vraagtekens bleven staan. Wijsheid uit de oude tradities gaven mij diepere inzichten en vervulling. Zij wezen de weg direct naar binnen.

De grootste leermeester is uiteindelijk het Leven Zelf. Mijn overtuiging en ervaring is dat het leven zelf, precies die uitdagingen presenteert die als triggers fungeren om het grotere potentieel in ons aan te spreken. In die zin zie ik ‘problemen’ in het leven vooral als uitdagingen en kansen die een ‘boodschap’ in zich hebben, waarnaar geluisterd wil worden. Zo stuwt het leven ons naar groter bewustzijn. Transformatie gaat over de conditionering achter ons laten en een grotere potentie laten vrijkomen. ‘Bewust Zijn’ stelt ons in staat die gedachten en gevoelens te herkennen, die onze vrije geest beperken.

Mijn missie is een bijdrage aan dit ‘bevrijdingsproces’. Als steeds meer mensen bewuster, vollediger en autonomer leven, ontstaat er als vanzelf een mooiere wereld.

Ik ben aangesloten bij de ICF en een professioneel PCC gecertificeerde Coach met ruime ervaring in Personal als Business Coaching.

Naast een Master in  NLP, volgde ik diverse korte en langere opleidingen. De Conscious Coach opleiding van Marc Steinberg, de Alchemie van Coaching bij Dirk Oellibrand, Transformational Presence van Alan Seale, de Deep Democracy methode van Myrna Lewis en vooral ook het gedachtegoed van Stephen Covey reikten mij tools en verdiepende concepten aan om mee te werken.

Als één van de  geselecteerde trainers en coaches in Nederland ben ik gecertificeerd om namens FranklinCovey executive coaching en training te geven waaronder The 7 Habits of highly effective people en The Speed of Trust.  Zie voor meer informatie: www.franklincovey.nl